Spanç Sayma İşlemi

Ekibimiz biyotasarım merkezinde ilk projesi için bir araya geldi. Öğrencilerimiz ile ameliyathanelerde en çok karşılaşılan problemlerden birisi olan spanç sayma işlemine çözüm bulunmaya çalışıldı.

2. Etkiliğimiz

21 Nisan 2017 Cuma günü düzenlediğimiz 2. Etkinliğimizde Tıp Mühendisliği, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Tıp Fakültesi öğrencilerinin katılım sağladı. Etkinliğimizde ;

1. Erken doğan ya da doğduktan sonra komplikasyon yaşayan bebeklerin çoğu eve oksijen desteği ile yollanıyorlar, böyle durumlarda evde hastane ortamı nasıl oluşturulabilir?
  2. İğne ve kan fobisi yüzünden iğne olmaktan çekinen hastalar ve iğne yapan hemşirelerin damar bulamaması problemi.
  3. Doktorların yanlış ilaç yazması, bu yanlışlığın sebebi de hastanın geçmiş hastalıklarını, kullandığı ilaçları, alerjileri vs, bilmemeleri. Hastaların ilaçları nasıl kullanması gerektiğini bilmemeleri ya da kullanmayı unutmaları.
  4. Özellikle kronik hastaların ve düzenli idrar tahlili yaptırması gereken hastaların bu testi yaptırmak için devamlı hastaneye gitmek zorunda olmaları.
  5. Endoskopi sistemlerinde ve özellikle laparoskopi ameliyatlarında kullanılan fiberoptik görüntüleme sisteminin ucunda bulunan problara vücut içerisinde kan enzim bulaşıp görüntü akışını engellemesi.
  6. Ambulanslarda taşınan hastaların hasteneye ulaşılmadan önce bilgi akışını sağlamak.

Problemlerine çözüm arandı aynı zamanda iş modeli semineri verildi. Etkinliğin anket sonuçlarında olumlu dönüşlerle karşılaşıldı.